Sonic The Hedgehog

Sonic the Hedgehog is een Japanse franchise gemaakt door SEGA. De franchise volgt Sonic, een antropomorfe blauwe egel die vecht tegen de kwaadaardige Doctor Eggman, een gekke wetenschapper die met behulp van robots de wereld wil veroveren.

Sonic The Hedgehog

Het Japanse gamebedrijf SEGA had begin jaren 90 een mascotte nodig, waardoor Sonic The Hedgehog is ontstaan. Wat Mario voor Nintendo is, is Sonic voor SEGA. Ik ben zelf nooit in het bezit geweest van een SEGA console en kan misschien op een hand tellen hoe vaak ik een Dreamcast controller in mijn handen heb gehad. Mijn kennismaking met Sonic was dan ook via de PC games in de jaren 90. Ik heb in al die jaren heel wat kilometers gemaakt met deze blauwe snelheidsduivel. De laatste jaren was het echter wat stil rondom Sonic, totdat ze besloten een live-action film uit te brengen in 2020. Ik was niet alleen enthousiast omdat ik de avonturen van Sonic weer eens kon beleven, maar ook omdat niemand minder dan Jim Carrey in de film speelt, een van mijn favoriete acteurs.

In 2020 heb ik dan ook direct de film gekeken, 2 jaar later het vervolg Sonic The Hedgehog 2 en ik het einde van de tweede film verklapt dat deel 3 wederom de moeite waard gaat zijn. Daarnaast staan er nog animatieseries van Sonic in de planning om te streamen op Netflix. Mede door de films ben ik me weer gaan verdiepen in de games en heb ik de meest recente games gekocht voor mijn PlayStation 3. De old school Sonic games zijn tegenwoordig allemaal online te vinden en speel ik dan ook nog regelmatig. In de toekomst zou ik in ieder geval graag nog een cross-over zien van Sonic The Hedgehog en Crash Bandicoot.

Sonic The Hedgehog verzameling

Ik was al een periode op zoek naar een actiefiguur van Sonic en ik wist dat het merk Jazwares mooie actiefiguren van de franchise had uitgebracht. Op Marktplaats zag ik op een dag een advertentie van de Jazwares deluxe 20th Anniversary Sonic figuur van maar liefst 25 centimeter groot. Dit is een super mooi figuur van Sonic en ik heb hem dan ook een aantal jaar in mijn collectie gehad. Het enige nadeel van dit grote figuur is dat hij niet in mijn vitrine past, dus hield ik mijn ogen open voor een kleiner formaat actiefiguur. Op Vinted kwam ik vervolgens een Sonic actiefiguur tegen die is gebaseerd op Sonic and the Black Knight game uit 2009. Deze heb ik toen gekocht en in mijn vitrine gezet tussen de rest van mijn verzameling.

Sonic The Hedgehog
MerkLijnCategorieJaar
JazwaresSonic The HedgehogGames2011
NaamSub-categorieGrootte
Sonic The HedgehogEgel11,5 cm