Maleficent

Maleficent

Maleficent is een krachtige fee die leeft in de Moors, een magisch bosrijk dat grenst aan een mensenrijk. Als kind ontmoet ze een menselijke boerenjongen genaamd Stefan, en ze worden verliefd op elkaar. Naarmate ze ouder worden, groeien de twee echter uit elkaar, waarbij Stefans liefde wordt overschaduwd door zijn ambitie om koning te worden, terwijl Maleficent de beschermer van de Moors wordt.

Wanneer koning Henry, de heerser van het mensenrijk, de Moors probeert te veroveren, valt Maleficent hem aan, waardoor hij zich moet terugtrekken. Op zijn sterfbed verklaart Henry dat degene die Maleficent vermoordt, zijn opvolger zal worden genoemd en met zijn dochter Leila zal trouwen. Stefan bezoekt Maleficent in de Moors en drogeert haar, maar kan zichzelf er niet toe brengen haar te vermoorden. In plaats daarvan snijdt hij haar vleugels af en presenteert ze aan Henry als “bewijs” van haar dood.

Terwijl Maleficent nog steeds het verraad verwerkt, redt ze de gevangen raaf Diaval door hem in een mens te veranderen. Diaval biedt haar zijn dienst aan en brengt haar nieuws over Stefans kroning. Woedend om te horen waarom haar vleugels zijn afgenomen, wordt Maleficent en de Moors die ze beschermt, donker en bitter.

Maleficent figuren kopen

Maleficent is een van de vele sprookjes dat onder andere door Disney is gebruikt voor films, series, games, comics, muziek, speelgoed en verzamelfiguren.