Black Widow

Black Widow

Natalia Alianovna “Natasha” Romanoff is een van de meest getalenteerde spionnen en huurmoordenaars ter wereld en een van de oprichters van de Avengers. Als kind werd ze door generaal Dreykov in de Red Room geïndoctrineerd en leefde ze korte tijd als de surrogaatdochter van Alexei Shostakov en Melina Vostokoff terwijl ze undercover waren in de Verenigde Staten van Amerika. Na de vernietiging van het North Institute onderging ze uitgebreide psychologische conditionering, voordat ze als Widow afstudeerde aan de Red Room. Ze werkte als een agent voor de KGB en was het doelwit van S.H.I.E.L.D., voordat ze door Clint Barton de kans kreeg om uiteindelijk naar de organisatie over te lopen door Dreykov te vermoorden.

Met een uitgebreide beheersing van vechtsporten en gewapend met haar Widow’s Bite, werd Romanoff een van S.H.I.E.L.D.’s meest efficiënte agenten, waarbij ze de titel van haar voormalige organisatie gebruikte als haar codenaam, Black Widow.

Black Widow figuren kopen

Black Widow is de naam van verschillende superhelden van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Black Widow.