Spider-Man

Spider-Man

Spider-Man is de alias van Peter Parker, een wees opgevoed door zijn tante May en oom Ben in New York City nadat zijn ouders Richard en Mary Parker omkwamen bij een vliegtuigongeluk. Peter krijgt spingerelateerde vaardigheden door een beet van een radioactieve spin. Hij kan zich vastklampen aan oppervlakken, heeft bovenmenselijke kracht, behendigheid en kan gevaar detecteren met zijn spin-zintuig. Spider-Man heeft een helende factor die hem in staat stelt te herstellen van verwondingen die hij tijdens de strijd heeft opgelopen.

Peter naait zijn eigen kostuum om zijn identiteit te verbergen en hij bouwt veel apparaten die zijn krachten aanvullen, met name mechanische webschieters waarmee hij webben kan schieten. Op deze manier kan hij met hoge snelheden door de stad kan slingeren en vijanden vangen in spinnenwebben. Wetenschappers zijn niet in staat om Spider-Man te repliceren.

Spider-Man figuren kopen

Spider-Man is een superheld van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Spider-Man.