Ant-Man

Ant-Man

In de loop der jaren hebben een aantal verschillende personages de titel van Ant-Man aangenomen, van wie de meesten in verband zijn gebracht met de Avengers.

Hank Pym

De oorspronkelijke Ant-Man was Dr. Henry ‘Hank’ Pym, biofysicus en Security Operations Center-expert; die besloot een superheld te worden na de dood van zijn eerste vrouw. Het koppel reisde kort na hun huwelijk naar Hongarije om hun nieuwe leven samen te beginnen. Helaas werden ze geconfronteerd met corrupte agenten van de geheime politie. Hank werd bewusteloos geslagen en Maria werd vermoord. Pym was radeloos door de dood van zijn vrouw en besloot in de toekomst alles te doen wat hij kon om onrecht te bestrijden. Nadat hij een chemische stof had ontdekt waarmee de gebruiker van grootte kon veranderen, bewapende hij zichzelf met een helm die mieren kon besturen. Daarna zou Pym krimpen tot de grootte van een insect om de mysterie-oplossende Ant-Man te worden, misdaden op te lossen en criminelen te stoppen.

Scott Lang

Scott Lang was een dief die Ant-Man werd nadat hij het Ant-Man pak had gestolen om zijn dochter Cassandra te redden van een hartaandoening. Na zijn leven in de misdaad te hebben gebeterd, begon Lang al snel een fulltime carrière als Ant-Man met de aanmoediging van Hank Pym. Hij werd een partner van de Fantastic Four, later een volledig lid van de Avengers en had een tijd een relatie met Jessica Jones. Later werd hij gedood door de Scarlet Witch samen met de Vision en Hawkeye, en zijn dochter nam zijn heldhaftige mantel op als Stature. Hij kwam in 2011 weer tot leven, maar verloor zijn dochter toen ze zichzelf heldhaftig opofferde om Doctor Doom te stoppen.

Eric O’Grady

Eric O’Grady is het derde personage dat de Ant-Man titel op zich neemt. O’Grady is een low-level agent van S.H.I.E.L.D. die het Ant-Man pak tegenkomt in het hoofdkwartier van S.H.I.E.L.D. Een man met weinig moraal en bereid om te liegen, bedriegen, stelen en manipuleren om vooruit te komen in het leven. Eric stal het harnas voor zijn eigen egoïstische plannen, waaronder het gebruik van zijn status als een superheld om vrouwen te verleiden en anderen kwellen. Hij had zijn eigen kortstondige titel voordat hij deel uitmaakte van andere teams als de Avengers en vervolgens de Thunderbolts, maar meer recentelijk bij Secret Avengers.

Ant-Man figuren kopen

Ant-Man is de naam van verschillende superhelden van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Ant-Man.