X-Men

X-Men

X-Men draait om mutanten mensen met bijzondere gemuteerde eigenschappen. Vanwege deze krachten worden mutanten gehaat en gevreesd door de normale mensen. Professor Charles Xavier is zo’n mutant en runt een speciale school waar hij mutanten leert met hun krachten om te gaan. Hij wil kosten wat het kost mutanten en mensen in vrede samen laten leven, maar wordt tegengewerkt door zijn oude vriend Magneto. Magneto heeft als kind in een concentratiekamp van de nazi’s gezeten en heeft met eigen ogen gezien waar rassenhaat toe kan leiden. Vrezend dat mutanten hetzelfde lot zullen ondergaan wil hij dat mutanten de wereld veroveren.

De X-Men worden opgericht door Charles Xavier. Oorspronkelijk bestaat het team uit Scott Summers (Cyclops), Warren Worthington III (Archangel), Henry ‘Hank’ McCoy (Beast), Bobby Drake (Iceman) en Jean Grey (Marvel Girl). Tijdens een missie naar het eiland Krakoa worden de oorspronkelijke X-Men gevangen en komt een tweede team hen redden. Dit team introduceert James Howlett (Wolverine), Peter Rasputin (Colossus), Kurt Wagner (Nightcrawler) en Ororo Munroe (Storm).

X-Men figuren kopen

X-Men is een team van superhelden uit comics van Marvel. Er zijn ook films, series, cartoons, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van X-Men.