Gremlins

Gremlins

Waar gaat Gremlins over?

Uitvinder Randall Peltzer bezoekt een antiekwinkel in de hoop een kerstcadeau voor zijn zoon Billy te vinden. Binnen ontmoet Randall een klein, harig wezen genaamd een mogwai. De eigenaar, Mr. Wing, weigert Randall het schepsel te verkopen, maar zijn kleinzoon verkoopt het stiekem en waarschuwt Randall om drie belangrijke regels te onthouden:

  1. Stel de mogwai niet bloot aan licht, vooral zonlicht, dat hem zal doden
  2. Laat de mogwai niet in contact komen met water
  3. Voer de mogwai nooit na middernacht

Randall geeft de mogwai als huisdier aan Billy, noemt hem Gizmo en legt de drie regels uit. Wanneer Billy’s vriend Pete per ongeluk water over Gizmo morst, verschijnen er nog vijf mogwai uit zijn rug. Deze wezens zijn nog lastiger en onder leiding van de agressieve Stripe. Billy laat een van de mogwai zien aan zijn voormalige leraar natuurwetenschappen, waarmee hij een andere mogwai laat ontstaan en waar ze mee experimenteren. Terug thuis word Billy door de mogwai gedwongen om ze na middernacht te voeden. Hierdoor vormen ze cocons die al snel uitkomen en evalueren in ondeugende, donkergroene, reptielachtige monsters.

Gremlins speelgoed en figuren kopen

Gremlins is een franchise van Warner Bros. De franchise bestaat onder andere uit films, series, games, comics, speelgoed, actiefiguren, Funko Pop en andere verzamelfiguren.