Crash Bandicoot

Crash Bandicoot is een Amerikaanse franchise die oorspronkelijk door Naughty Dog is ontwikkeld, exclusief voor de Sony PlayStation consoles. De franchise gaat over een genetisch verbeterde buideldas genaamd Crash, wiens rustige leven op de Wumpa-eilanden vaak wordt onderbroken door de belangrijkste tegenstander in de games, Doctor Neo Cortex, die Crash heeft gemaakt en hem wil uitschakelen omdat hij in zijn ogen een mislukt experiment is.

Crash Bandicoot

Wanneer je mij vraagt om een keuze te maken tussen PlayStation en Xbox dan gaat mijn voorkeur uit naar PlayStation. Een van de redenen voor deze keuze is Crash Bandicoot. In 1994 werd de eerste PlayStation console uitgebracht en enkele jaren later hadden mijn buren er een in huis. Ik speelde regelmatig met de buurkinderen en zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de PlayStation. Het was weer een hele andere beleving dan de Nintendo door de 3D-computergraphics in de games. Een van de games die we vaak speelden was dan ook Crash Bandicoot. Op een gegeven moment had ik genoeg zakgeld gespaard dat ik zelf een tweedehands PlayStation kon kopen. Mijn eerste PlayStation kwam samen met een aantal games, waaronder Crash Bandicoot 3: Warped. Deze games hebben we meerdere malen uitgespeeld en ik zou graag de meest recente game N. Sane Trilogy spelen.

Op dit moment heb ik alleen nog een PS3 en hier is de nieuwe game helaas niet geschikt voor. Wanneer ik beschik over een PS4 of PS5 dan staat de nieuwste Crash Bandicoot game zeker op mijn lijstje. Er werd ook gespeculeerd over een film van Crash Bandicoot door DreamWorks in 2021, maar tot op heden is deze helaas niet verschenen. In de toekomst zou ik in ieder geval graag nog een cross-over zien van Crash Bandicoot en Sonic The Hedgehog!

Crash Bandicoot verzameling

Tijdens mijn zoektocht naar actiefiguren en verzamelfiguren voor mijn verzameling zag ik ook Crash Bandicoot voorbij komen. Deze actiefiguren waren niet goedkoop en kwamen met hoverboard of duikuitrusting. Op Marktplaats zag ik een advertentie met een voordelig Crash Bandicoot verzamelfiguur van het Japanse merk Totaku, dat verzamelfiguren van verschillende games produceerde. Ik kocht het figuur en deze was een tijdje onderdeel van mijn collectie. Eigenlijk ben ik geen liefhebber van figuren die alleen kunnen staan door middel van een standaard of iets dergelijks. Omdat dit verzamelfiguur vast staat op een platform, ben ik op zoek gegaan naar een vervanger. Uiteindelijk kocht ik deze Crash Bandicoot Deluxe uitgave van het merk NECA inclusief verschillende gezichten en een Aku-Aku-masker.

Crash Bandicoot
MerkLijnCategorieJaar
NECACrash BandicootGames2019
NaamSub-categorieGrootte
Crash BandicootBuideldas16 cm