Harry Potter

Harry Potter

Harry Potter woont in een kast onder de trap in het huis van de Duffelingen, zijn tante, oom en neef. De Duffelingen beschouwen zichzelf als volkomen normaal, maar op elfjarige leeftijd ontdekt Harry dat hij een tovenaar is. Hij ontmoet een halfreus genaamd Hagrid die hem uitnodigt om naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus te gaan. Harry ontdekt dat zijn ouders als baby zijn vermoord door de duistere tovenaar Lord Voldemort. Toen Voldemort Harry probeerde te vermoorden, kaatste zijn vloek terug en Harry overleefde met een bliksemvormig litteken op zijn voorhoofd.

Harry wordt leerling op Zweinstein en wordt ingedeeld in Griffoendor. Hij raakt bevriend Ron Wemel, een lid van een grote maar arme tovenaarsfamilie, en Hermelien Griffel, een heks van niet-magische of Dreuzel afkomst. Harry ontmoet de toverdrankmeester van de school, Severus Sneep, die een hekel aan hem heeft; de rijke volbloed Draco Malfidus met wie hij een vijandschap ontwikkelt; en de leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Quirinus Krinkel, die een bondgenoot blijkt te zijn van Heer Voldemort. Het eerste boek eindigt met Harry’s confrontatie met Voldemort, die, in zijn zoektocht om een ​​lichaam terug te krijgen, verlangt naar de kracht van de Steen der Wijzen, een substantie die eeuwig leven schenkt.

Harry Potter figuren kopen

Harry Potter is een Wizarding World franchise van Warner Bros. De franchise bestaat onder andere uit boeken, films, games, comics, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren.