Hellboy

Hellboy

Hellboy is een goedbedoelde half-demon wiens echte naam Anung Un Rama is. Hij werd als baby uit de hel naar de aarde geroepen door nazi-occultisten, waardoor zijn haat voor het Derde Rijk ontstond. Hij verscheen in de ruïnes van een oude kerk voor een team samengesteld door de geallieerden; onder hen professor Trevor Bruttenholm, die het Amerikaanse Bureau for Paranormal Research and Defense (B.P.R.D.) oprichtte.

Na verloop van tijd groeide Hellboy uit tot een grote, gespierde aapachtige man met een rode huid, een staart, hoorns, hoeven en een te grote rechterhand van steen. Hoewel hij een beetje nors is, toont hij niets van de boosaardigheid als de klassieke demonen, en heeft hij een ironisch gevoel voor humor. Dit zou te wijten zijn aan zijn opvoeding onder professor Bruttenholm, die hem als een normale jongen opvoedde. Hellboy werkt voor de B.P.R.D. tegen duistere krachten, waaronder nazi’s en heksen.

Hellboy figuren kopen

Hellboy is een superheld van Dark Horse Comics. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Hellboy.