Thor

Thor

Thor is een van de machtigste Asgardians, een oude buitenaardse beschaving die mensen als goden beschouwen. Thor hanteert een krachtige hamer genaamd Mjolnir en wordt aanvankelijk afgeschilderd als de arrogante erfgenaam van de troon van Asgard. Zijn onbezonnen gedrag veroorzaakt onrust onder de Nine Realms en de bescherming van Asgard. Dit brengt hem in conflict met zijn gemene geadopteerde broer Loki. Thor zet zich in voor de bescherming van de aarde en wordt een van de oprichters van de Avengers.

Als de Noorse god van de donder kan Thor de elementen van de storm oproepen en gebruikt hij Mjolnir als een hulpmiddel om dit te sturen. Met de hamer kan hij over de hele wereld het weer beheersen en door met zijn hamer te zwaaien kan hij hele gebouwen met de wind optillen en vernietigen. Thor kan ook kleine tornado’s creëren door snel met zijn cape in cirkels te slaan. Als zoon van de aardgodin Gaea heeft Thor de controle over de aarde.

Thor figuren kopen

Thor is een superheld van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Thor.