Spawn

Spawn

Albert Francis Simmons, oftewel Al Simmons, werd tijdens één van zijn missies vermoord door zijn voormalige vriend en partner Chapel. Simmons sterft doordat hij in brand werd gestoken, en komt daarna in de hel terecht, waar hij het op een akkoordje met de heersende duivel Malebolgia gooit, uit liefde voor zijn vrouw Wanda.

Simmons wil zijn vrouw zien en in ruil zal hij officier in het duivelse leger van Malebolgia worden. Malebolgia laat hem daarop terugkeren, maar wel vijf jaar na zijn dood én met een verbrande huid. Al rebelleert tegen Malebolgia en blijft op aarde, waar hij veranderd in een donkere en meedogenloze antiheld met de naam Spawn.

Spawn figuren kopen

Spawn is een superheld die voorkomt in comics met dezelfde naam. Spawn is een van de hoofdtitels van Image Comics en de eerste uitgave van een Spawn stripboek was in 1992. Vervolgens verscheen het personage in verschillende films, series en games die zich afspelen in het Image Universum. Spawn heeft ook grote bekendheid verkregen door de gedetailleerde actiefiguren die geproduceerd zijn door McFarlane Toys.