Superman

Superman

Wie is Superman?

Superman werd geboren op de planeet Krypton en heette daar Kal-El. Als baby stuurden zijn ouders hem naar de aarde in een klein ruimteschip, enkele ogenblikken voordat Krypton werd vernietigd in een natuurramp. Zijn schip landde op het Amerikaanse platteland, in de buurt van Smallville. Hij werd gevonden en geadopteerd door de boeren Jonathan en Martha Kent, die hem Clark Kent noemden.

Clark ontwikkelde verschillende bovenmenselijke vermogens, zoals ongelooflijke kracht en ondoordringbare huid. Zijn adoptieouders adviseerden hem om zijn capaciteiten te gebruiken voor het welzijn van de mensheid, en hij besloot de misdaad te bestrijden. Om zijn persoonlijke leven te beschermen, trekt hij een kleurrijk kostuum aan en gebruikt hij de alias Superman bij het bestrijden van misdaad.

Clark Kent woont in Metropolis, waar hij werkt als journalist voor de Daily Planet. Superman’s ondersteunende karakters zijn onder meer zijn vriendin en collega-journalist Lois Lane, Daily Planet fotograaf Jimmy Olsen en hoofdredacteur Perry White. Zijn grootste vijanden zijn Brainiac, General Zod, Darkseid en zijn aartsvijand Lex Luthor.

Superman speelgoed en figuren kopen

Superman is een superheld van DC Comics. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren, Funko Pop en andere verzamelfiguren uitgebracht van Superman.