KISS

KISS

KISS is een Amerikaanse rockband die in 1973 in New York City werd opgericht door gitarist Paul Stanley, bassist Gene Simmons, gitarist Ace Frehley en drummer Peter Criss. Bekend om hun schmink en podiumoutfits, verwierf de groep halverwege de jaren zeventig bekendheid met live optredens in shockrockstijl met vuurspuwende en rokende gitaren, schietende raketten, zwevende drumstellen en pyrotechniek. De band heeft verschillende wisselingen ondergaan, waarbij Stanley en Simmons de enige consistente leden zijn gebleven. De huidige line-up bestaat uit Stanley, Simmons, gitarist Tommy Thayer en drummer Eric Singer.

Met hun make-up en kostuums namen de bandleden de personae aan van stripfiguren: de Starchild (Stanley), de Demon (Simmons), de Spaceman of Space Ace (Frehley) en de Catman (Criss). KISS wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke rockbands aller tijden, evenals een van de best verkopende bands aller tijden, en beweert wereldwijd meer dan 75 miljoen platen te hebben verkocht.

KISS figuren kopen

KISS bestaat uit Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley en Peter Criss. De muziek van KISS is een combinatie van hard rock, heavy metal, shock rock en glam metal. Er zijn ook speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van KISS.