Iron Man

Iron Man

Anthony Edward Stark is een rijke Amerikaanse zakenmagnaat, playboy, filantroop, uitvinder en ingenieuze wetenschapper die ernstig gewond raakte aan zijn borst tijdens een ontvoering. Wanneer zijn ontvoerders hem proberen te dwingen een massavernietigingswapen te bouwen, maakt hij in plaats daarvan een gemechaniseerd harnas om zijn leven te redden en aan gevangenschap te ontsnappen. Later ontwikkelt Stark zijn pak en voegt hij wapens en andere technologische apparaten toe die hij heeft ontworpen via zijn bedrijf, Stark Industries. Hij gebruikt het pak en de opeenvolgende versies om de wereld te beschermen als Iron Man. Hoewel Stark in eerste instantie zijn ware identiteit verbergt, onthult hij uiteindelijk publiekelijk dat hij Iron Man is.

Het pantser geeft hem bovenmenselijke kracht, duurzaamheid en een scala aan wapens en wordt ook voortdurend verbeterd. Daarnaast ontwikkelt hij verschillende gespecialiseerde versies van het pantser. Tony Stark is een inventief genie met expertise in wiskunde, natuurkunde, scheikunde, informatica, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Tony wordt beschouwd als een van de meest intelligente personages in het Marvel Universum.

Iron Man figuren kopen

Iron Man is een superheld van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Iron Man.