Good Charlotte

Good Charlotte

In 1995 begonnen Joel, zijn broer Benji en een vriend op 16-jarige leeftijd hun eigen band. Die band was van korte duur en de Maddens rekruteerden in 1996 andere middelbare scholieren Paul Thomas, Aaron Escolopio en Billy Martin om hun band Good Charlotte te vormen. Na het afstuderen van de broers werkten ze fulltime aan de band met als doel een platencontract. De band begon in clubs te spelen en bracht in 2000 hun titelloze debuutalbum uit met overwegend positieve recensies. In 2002 bereikten ze doorbraaksucces met hun tweede album, ‘The Young and the Hopeless’ en de hitsingles ‘Lifestyles of the Rich and Famous’, ‘The Anthem’ en ‘Girls & Boys’.

Sinds 2005 bestaat de line-up van de band uit de tweelingbroers Joel Madden (zang) en Benji Madden (gitaar en zang), Paul Thomas (bas), Billy Martin (gitaar en keyboards), en Dean Butterworth (drums en percussie). Na vele successen en een onderbreking van vier jaar kondigde de band op 2015 haar comeback aan. De band bracht ‘Youth Authority’ uit met positieve recensies in 2016 en in 2018 brachten ze hun nieuwste album ‘Generation Rx’ uit.

Good Charlotte figuren kopen

Good Charlotte is een Amerikaanse rockband die bestaat uit Joel Madden, Benji Madden, Paul Thomas, Billy Martin, Dean Butterworth en in het verleden aangevuld met Aaron Escolopio en Chris Wilson. De muziek van Good Charlotte is een combinatie van pop punk, alternatieve rock, punk rock, emo en pop rock. Er zijn ook verzamelfiguren uitgebracht van Good Charlotte.