Overwatch

Overwatch

Overwatch speelt zich zestig jaar af in de toekomst van een gefictionaliseerde aarde, dertig jaar na de oplossing van wat bekend staat als de “Omnic Crisis”. Vóór de Omnic Crisis bevond de mensheid zich in een gouden tijdperk van welvaart en technologische ontwikkeling. Mensen ontwikkelden robots met kunstmatige intelligentie genaamd “Omnics”, die werden gebruikt om economische gelijkheid te bereiken, en werden als mensen op zichzelf behandeld.

De Omnic Crisis begon toen de wereldwijd geautomatiseerde omnium-faciliteiten, een reeks dodelijke, vijandige robots produceerden die de mensheid aanvielen. Bij deze crisis werd de gehele mensheid bedreigd door Omnic-robots. Nadat de inspanningen van individuele landen er niet in waren geslaagd de Omnics af te weren, richtten de Verenigde Naties snel Overwatch op, een internationale taskforce die was ontworpen om deze dreiging te bestrijden en de orde te herstellen.

Overwatch figuren kopen

Overwatch is een game van Blizzard. Het spel is uitgegeven voor de PC, PlayStation, Xbox en Nintendo. Er zijn ook speelgoed, Funko Pop en actiefiguren uitgebracht van Overwatch.