Naruto

Naruto

Naruto vertelt het verhaal van Naruto Uzumaki, een jonge ninja die erkenning zoekt bij zijn leeftijdsgenoten en ervan droomt de Hokage te worden, de leider van zijn dorp Konoha. Het zogenoemde Hidden Leaf Village in the Land of Fire is een van de vijf grote Shinobi landen in de Ninja wereld. Konoha word aangevallen door de machtige demon Nine-Tails en als reactie hierop gebruikt Minato Namikaze, leider van Konoha en vader van Naruto, een speciale techniek om het beest in het lichaam van zijn pasgeboren zoon te voegen. Naruto wordt gastheer van het beest en dit kost zijn vader het leven.

De vorige leider keert terug van pensionering om weer leiding te geven over Konoha. Naruto wordt vaak geminacht door de dorpelingen van Konoha omdat hij de gastheer is van de Nine-Tails. Omdat niemand over deze gebeurtenissen mocht praten, leert Naruto niets over de demon die in hem zit.

12 jaar later onthult ninja Mizuki de waarheid aan Naruto en kort daarna wordt hij ook een ninja en voegt zich bij Sasuke Uchiha, tegen wie hij vaak concurreert, en Sakura Haruno, op wie hij verliefd is. Samen vormen ze Team 7, onder leiding van een ervaren sensei, de elite ninja Kakashi Hatake. Zoals alle ninjateams uit elk dorp, voltooit Team 7 missies die door de dorpelingen zijn aangevraagd, variërend van klusjes doen en lijfwachten zijn tot het plegen van moorden.

Naruto figuren kopen

Naruto is een franchise van Masashi Kishimoto en Shueisha. De franchise bestaat onder andere uit manga, anime, films, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren.