Popeye the Sailor Man

Popeye the Sailor Man

In sommige verhalen kreeg Popeye the Sailor Man geluk door over de kop van de Whiffle Hen te wrijven, maar later kreeg hij zijn kracht van het eten van spinazie. Popeye lijkt ongemanierd en ongeschoold, maar toch komt hij vaak met oplossingen voor problemen die voor de politie of de wetenschappelijke gemeenschap onoverkomelijk lijken. Hij heeft Sherlock Holmes-achtige onderzoekskracht, wetenschappelijke kennis en succesvolle diplomatieke argumenten getoond.

Popeye zijn pijp heeft onder andere gediend als snijbrander, straalmotor, propeller, periscoop, muziekinstrument en een fluitje waarmee hij zijn kenmerkende deuntje produceert. Popeye eet ook spinazie door zijn pijp en soms zuigt hij het blikje samen met de inhoud naar binnen. Er heerst een driehoeksverhouding tussen Popeye, Olive en Brutus waarbij Brutus eindeloze pogingen doet om Olive van Popeye af te pakken.

Popeye the Sailor Man figuren kopen

Popeye the Sailor Man is een franchise van Elzie Crisler Segar. De franchise bestaat onder andere uit comics, cartoons, films, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren.