Transformers

Transformers

Transformers volgt voornamelijk de Autobots en de Decepticons, twee buitenaardse robot facties in oorlog die kunnen transformeren in andere vormen. Transformers komen van de planeet Cybertron en zijn onder te verdelen in verschillende groepen. De bekendste twee zijn de heldhaftige Autobots, geleid door Optimus Prime, en de kwaadaardige Decepticons, geleid door Megatron. Zowel Autobots als Decepticons hebben sparks, die functioneren als zielen die hun geest en persoonlijkheid bevatten. Ze kunnen transformeren in machines, voertuigen en andere bekende mechanische objecten, evenals organische levensvormen nabootsen.

Autobots

Autobots veranderen doorgaans in auto’s, vrachtwagens en andere wegvoertuigen. Sommige uitzonderingen veranderen in vliegtuigen, militaire voertuigen, communicatieapparatuur, wapens of robotdieren. Deze Autobots zijn vaak gegroepeerd in speciale teams met het achtervoegsel -bot aan het einde. Autobots waren de Cybertronische afstammelingen van Protectons, een soort van zelfconfigurerende modulaire robotachtige levensvormen van Skalorr. Ze zijn een synergetische mix van biologische evolutie en technologische engineering. De exotische materialen waaruit hun samenstelling bestaat zijn een levend metaal met een zichzelf replicerende celstructuur en genetische code.

Decepticons

Decepticons zijn kwaadaardige robots onder leiding van Megatron en tegenstander van de Autobots. Deze robots zijn te herkennen aan een paars symbool en zijn in staat om te transformeren in hightech of krachtige voertuigen. De namen van teams binnen de Deceptions eindigen op -con. In tegenstelling tot de Autobots worden de Decepticons geleid door de machtigste van hun soort. Dit veroorzaakt vaak conflicten, aangezien elke Decepticon over het algemeen denkt dat ze de machtigste zijn. Ook zijn de Decepticons niet bepaald de meest medelevende wezens in het universum, maar ze vechten niet allemaal voor hebzucht. De meeste van hen hebben een gevoel van eer, terwijl anderen geloven dat Cybertron beter beschermd zou worden door agressieve expansie. Uiteindelijk willen de Decepticons hun thuiswereld beschermen, zelfs als dit ten koste gaat van anderen.

Transformers figuren kopen

Transformers is een franchise van Hasbro. De franchise bestaat onder andere uit films, series, games, comics, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren.