Doornroosje

Doornroosje

Na een aantal jaren geen kinderen te hebben gehad, verwelkomen de heersers van een Europees koninkrijk, koning Stefan en koningin Leah de geboorte van hun dochter, prinses Aurora. Ze kondigen een feestdag af voor hun onderdanen om hulde te brengen aan de prinses, en bij haar doop wordt ze verloofd met prins Phillip, de zoon van koning Stefans vriend koning Hubert, om hun koninkrijken te verenigen.

Onder de gasten zijn de drie goede feeën, Flora, Fauna en Merryweather. Flora en Fauna zegenen Aurora met respectievelijk schoonheid en zang, maar het geschenk van Merryweather wordt onderbroken door de komst van een boze fee Maleficent. Als wraak voor het niet zijn uitgenodigd, vervloekt ze Aurora en verkondigt ze dat de prinses zal groeien in gratie en schoonheid, maar voordat de zon ondergaat op haar zestiende verjaardag, zal ze haar vinger prikken aan de spil van een spinnewiel en sterven. Omdat haar magie niet sterker is dan die van Maleficent om de vloek ongedaan te maken, gebruikt Merryweather haar zegen om de vloek te verzwakken, zodat Aurora in plaats van te sterven in een diepe slaap zal vallen, alleen verbroken door de kus van ware liefde.

Doornroosje figuren kopen

Doornroosje, of Sleeping Beauty, is een van de vele sprookjes dat onder andere door Disney is gebruikt voor films, series, games, comics, muziek, speelgoed en verzamelfiguren.