Thanos

Thanos

Thanos is een gemuteerd lid van het ras van supermensen dat bekend staat als de Titanian Eternals. Hij beschikt over vermogens die de Eternals gemeen hebben, maar in een hogere mate versterkt door een combinatie van zijn mutanten afkomst, bionische versterking, mystiek en kracht geschonken door de abstracte entiteit Death. Thanos heeft bovenmenselijke kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, onsterfelijkheid en onkwetsbaarheid. Hij kan enorme hoeveelheden kosmische energie absorberen en projecteren, en is in staat tot telekinese en telepathie. Thanos kan materie manipuleren en voor onbepaalde tijd leven zonder voedsel, zuurstof of water. Hij kan niet door ouderdom sterven, is immuun voor alle aardse ziekten en heeft een hoge weerstand tegen psychische aanvallen.

Thanos is een supergenie op vrijwel alle bekende gebieden van geavanceerde wetenschap en heeft technologie gecreëerd die veel verder gaat dan die op de hedendaagse aarde. Hij gebruikt vaak een transportstoel die in staat is tot ruimtevluchten, krachtveldprojectie, teleportatie, tijdreizen en beweging door alternatieve universums. Hij is ook een meesterstrateeg en gebruikt verschillende ruimteschepen.

Thanos figuren kopen

Thanos is een superschurk van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Thanos.