Queen

Queen

Voordat ze Queen vormden, speelden May en Taylor samen in de band Smile. Mercury was een fan van Smile en moedigde hen aan om te experimenteren met meer uitgebreide podium- en opnametechnieken. Hij trad toe in 1970 en stelde de naam Queen voor. Deacon werd aangeworven in 1971, voordat de band in 1973 hun gelijknamige debuutalbum uitbracht. Queen behaalde voor het eerst succes in het Verenigd Koninkrijk met hun tweede album ‘Queen II’ in 1974 en A Night at the Opera in 1975 bracht hen internationaal succes.

Queen is gecrediteerd voor het leveren van een belangrijke bijdrage aan genres als hardrock en heavy metal. De band wordt dan ook door veel andere muzikanten genoemd als een inspiratiebron. Queen is al meer dan een halve eeuw wereldwijd aanwezig in de popcultuur. Schattingen van hun platenverkoop lopen uiteen van 250 miljoen tot 300 miljoen, waarmee ze een van ‘s werelds best verkopende muziekartiesten zijn.

Queen figuren kopen

Queen is een Engelse rockband die werd opgericht door Freddie Mercury, Sir Brian May en Roger Taylor, later vergezeld door John Deacon. De muziek van Queen is een combinatie van progressieve rock, hardrock en heavy metal, en later arenarock en poprock. Er zijn ook speelgoed en Funko Pop figuren uitgebracht van Queen.