Bone

Bone

Het verhaal van Bone volgt Fone Bone en zijn twee neven, Phoncible P. “Phoney” Bone en Smiley Bone. Wanneer Phoney’s campagne voor burgemeester mislukt, wordt hij uit hun geboorteplaats Boneville verdreven. Nadat ze een woestijn hebben doorkruist, vindt Smiley een met de hand getekende kaart die ze gebruiken om hun weg te vinden door het fantasielandschap. De neven worden gescheiden door een zee van sprinkhanen en komen individueel in een mysterieuze vallei terecht. Hun reis wordt bemoeilijkt door rattenwezens die hen op hun reis achtervolgen.

Uiteindelijk komen ze vreugdevol samen in een plaatselijke bistro genaamd Barrelhaven, waar ze worden opgevangen door een mysterieus meisje genaamd Thorn en haar raadselachtige grootmoeder. Fone Bone wordt meteen verliefd op Thorn en probeert herhaaldelijk zijn liefde te uiten door middel van poëzie. Naarmate ze langer in de vallei blijven, ontmoeten ze mensen en andere wezens die worden bedreigd door een duistere entiteit, de Lord of the Locusts. De Bones, die proberen te ontsnappen naar Boneville, worden snel betrokken bij de gebeurtenissen om hen heen wat hen dwingt op een heldenreis om de vallei te helpen bevrijden.

Bone figuren kopen

Bone is een comic van Cartoon Books en Image Comics. Er is ook een game gemaakt door Telltale Games en er zijn speelgoed en actiefiguren uitgebracht van Bone.