Smurfen

Smurfen

De Smurfen beleven gewaagde avonturen terwijl ze uit handen proberen te blijven van Gargamel. Gargamel is een tovenaar en de gezworen vijand van de Smurfen. Zijn belangrijkste doelen zijn om de Smurfen te vernietigen, op te eten of in goud te veranderen.

Bijna alle Smurfen lijken op elkaar. De meeste zijn mannelijk en een paar vrouwelijk. Smurfen zijn drie appels groot met een blauwe huid, een witte broek met een gat voor de korte staart, witte mutsen en soms een extra accessoire dat een persoonlijkheid identificeert. Smurfen kunnen lopen en rennen, maar bewegen zich vaak door op beide voeten te springen. Ze eten graag sarsaparillabladeren, waarvan de bessen door de ‘smurfbessen’ worden genoemd.

Er zijn meer dan 100 verschillende Smurfen en hun namen zijn gebaseerd op bijvoeglijke naamwoorden die hun kenmerken benadrukken.

Smurfen figuren kopen

De smurfen is een franchise van Pierre Culliford, beter bekend als Peyo. De franchise bestaat onder andere uit strips, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren.