Shrek

Shrek

Shrek is een oger en woont tevreden alleen in het moeras. Hij is erg op zichzelf en jaagt iedereen weg die in de buurt van zijn huis komt. Op een dag besluit Lord Farquaad, de koning van het nabij het moeras gelegen koninkrijk, om alle sprookjesfiguren uit zijn rijk te verbannen en gebruikt uitgerekend het moeras van Shrek als opvangkamp voor deze personages.

Wanneer een pratende ezel opgejaagd wordt door een groep ridders, loopt hij Shrek toevallig tegen het lijf. De ridders moeten Shrek ook gevangen nemen waardoor Shrek de ridders wegjaagt. De ezel die niet bang is van Shrek, blijft tegen de zin van Shrek bij hem uit veiligheid. Hij verspreidt tevens het nieuws dat sprookjesfiguren veilig zijn bij Shrek waardoor alle sprookjesfiguren nu in Shrek zijn moeras komen wonen.

Shrek is razend en gaat naar Lord Farquaad. Hij sluit een deal met de koning. Shrek zal prinses Fiona redden als bruid voor Farquaad en dan zal Farquaad de sprookjesfiguren wegjagen uit het moeras. Shrek stemt in en vertrekt naar Fiona.

Shrek figuren kopen

Shrek is een franchise van DreamWorks. De franchise bestaat onder andere uit films, series, games, comics, speelgoed en actiefiguren.