Doctor Strange

Doctor Strange

Wie is Doctor Strange?

Doctor Stephen Vincent Strange is een meester in de mystieke kunsten. Oorspronkelijk een briljante maar arrogante neurochirurg, kreeg Strange een auto-ongeluk waardoor zijn handen kreupel werden. Toen de westerse geneeskunde hem eenmaal in de steek liet, begon Strange aan een reis naar Kamar-Taj, waar hij door de Ancient One werd getraind in magie en het multiversum.

Hoewel hij zich concentreerde op het genezen van zijn handen, raakte Strange verwikkeld in een conflict met Kaecilius en de Zealots, die voor Dormammu werkten en hadden geprobeerd de aarde samen te voegen met de Dark Dimension. Na de ondergang van de Ancient One en de nederlaag van Kaecilius, werd Strange vervolgens de nieuwe beschermer van het Sanctum Sanctorum, in een poging de aarde te verdedigen tegen andere interdimensionale bedreigingen.

Doctor Strange speelgoed en figuren kopen

Doctor Strange is een superheld van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren, Funko Pop en andere verzamelfiguren uitgebracht van Doctor Strange.