ShadowHawk

ShadowHawk

Wie is ShadowHawk?

Paul Johnstone groeide op als een probleemkind in Harlem, New York City. Hij vermeed een leven van misdaad, deels dankzij de aanmoediging van een man genaamd Richard Woodroe, die oorspronkelijk als jeugdzorg aan Paul was toegewezen toen hij betrapt werd op stelen, en uiteindelijk met zijn moeder trouwde en zijn stiefvader werd. Uiteindelijk werd Paul advocaat en bovendien officier van justitie.

Terwijl zijn leven zo goed ging, had zijn halfbroer Hojo succes op de universiteit, was hij naar Wall Street verhuisd en had hij een verslaving aan cocaïne en crack ontwikkeld. Met behulp van Hojo probeerden enkele gangsters Paul te gebruiken om hun mannen te laten gaan, maar Paul weigerde. Kort daarna werd hij het doelwit van een aanslag die bedoeld was om als voorbeeld te dienen voor anderen die deze gangsters in de weg stonden. Door dit incident werd Paul besmet met hiv-geïnfecteerd bloed door deze gangsters.

Na de ontmoeting bleef Johnstone onzeker over of hij besmet was of niet. De aanval was openbaar gemaakt en het nieuws over zijn mogelijke infectie verspreidde zich door zijn werkplek, waardoor het een moeilijke omgeving was om in te zijn. Spanningen tussen Paul en een van zijn collega’s leidden tot een woordenwisseling tussen de twee, waardoor Johnstone werd ontslagen en de gevangenis in moest.

Nadat hij was vrijgelaten, kreeg Paul medische bevestiging dat hij hiv-positief was en raakte hij in een depressie. Terwijl hij door de straten liep om zijn hoofd leeg te maken, werd Paul bedreigd door een groep jonge bendeleden. Hij werd razend en viel hen aan, wat leidde tot zijn brute beroving en terugkeer naar het ziekenhuis. Gedurende deze tijd besloot hij dat hij de rest van zijn tijd zou gebruiken om recht te doen aan de individuen die op onschuldige slachtoffers jaagden.

Een van zijn vrienden, een politieagent genaamd Christina Reid, lag ook in het ziekenhuis en kwam hem bezoeken. Ze vertelde Paul dat zij en een man genaamd Carlton Sun een exoskeleton harnas hadden ontwikkeld dat hem zou kunnen helpen bij het volbrengen van deze taak. Paul Johnstone besloot het pak aan te trekken en noemde zichzelf ShadowHawk naar zijn favoriete superheld met een missie om “de nacht terug te nemen”.

ShadowHawk speelgoed en figuren kopen

ShadowHawk is een antiheld van Image Comics. Er zijn verschillende comics, speelgoed en actiefiguren uitgebracht van ShadowHawk.