Mike Tyson

Michael Gerard Tyson, beter bekend als Mike Tyson, is een Amerikaanse bokser met een professionele carrière van 1985 tot 2005. Mike stond vroeger bekend als “Iron Mike” en “Kid Dynamite” en later als “The Baddest Man on the Planet”. Hij wordt beschouwd als een van de grootste zwaargewicht boksers aller tijden. Hij regeerde als de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht van 1987 tot 1990. Mike Tyson won zijn eerste 19 professionele gevechten door knock-out, waarvan 12 in de eerste ronde. Tyson claimde zijn eerste kampioensgordel toen hij 20 jaar, vier maanden en 22 dagen oud was en heeft het record als de jongste bokser ooit die een zwaargewichttitel won. Hij was de eerste zwaargewicht bokser die tegelijkertijd de WBA-, WBC- en IBF-titels had.

Mike Tyson

In mijn ogen is Mike Tyson de beste bokser ooit. In mijn jeugd heb ik helaas niet veel meegekregen van zijn carrière en ik denk dat Mike Tyson mij voor het eerste is opgevallen in de zesde Rocky Balboa film uit 2006, waar hij een rol heeft als zichzelf. Sindsdien ben ik steeds meer van deze legende gaan volgen en heb alle hoogtepunten van zijn carrière teruggekeken. Tegenwoordig luister ik vooral naar zijn Hotboxin’ podcast waardoor ik niet meer alleen respect heb voor zijn geschiedenis als bokser, maar ook voor de persoon die Mike Tyson vandaag de dag is.

Mike Tyson verzameling

Ik was op een dag als alle anderen aan het scrollen op Marktplaats en plotseling kwam ik daar een actiefiguur tegen van Mike Tyson. De aanbieder wilde er echt een spotprijs voor hebben, dus ik heb het figuur dan ook gelijk gekocht. Eenmaal toegevoegd aan mijn verzameling kwam ik erachter dat dit actiefiguur is uitgegeven door het merk Jakks Pacific in de Rocky Balboa serie. Waarschijnlijk heeft de verkoper hem voor een lage prijs aangeboden omdat er geen kleding bij zit, maar ik moet zeggen dat Mike er beter uit ziet zonder zijn oversized kostuum.

Mike Tyson
MerkLijnCategorieJaar
Jakks PacificRocky BalboaFilms2006
NaamSub-categorieGrootte
Mike TysonBokser17,5 cm