Rocky

Rocky is een Amerikaanse franchise gemaakt door Sylvester Stallone, die begon met de gelijknamige film uit 1976 en sindsdien een cultureel fenomeen is geworden, gericht op de bokscarrière van Rocky Balboa. Na de zesde film, die bedoeld was als het einde van de franchise, werden de spin-off en vervolgfilms Creed uitgebracht, met in de hoofdrol Michael B. Jordan als bokser Adonis Creed.

Rocky

Actiefilms over vechtsporten waren voor mij als kind erg motiverend en ik heb in mijn jeugd dan ook echt genoten van Bruce Lee, The Karate Kid, 3 Ninja’s en de Rocky films. Deze films werden dan ook regelmatig uitgezonden op televisie en ik heb alle 6 delen uit de Rocky filmserie dan ook meerdere keren gezien. Op het moment dat de eerste Creed film uitkwam in 2005 heb ik een Rocky marathon gehouden om deze vervolgens af te sluiten met Creed. In 2018 heb ik vanzelfsprekend de tweede Creed film gekeken en ik kijk nu al uit naar het vervolg in 2023, echter vind ik het wel jammer dat Sylvester Stallone hier geen rol in heeft.

Rocky verzameling

Een actiefiguur van Rocky Balboa stond jarenlang hoog op mijn lijstje. Ik kwam regelmatig verschillende figuren tegen op Marktplaats, alleen voor belachelijke prijzen en vaak in gebruikte staat. Mijn eerste Rocky actiefiguur was van de Best of Rocky Series van het merk Jakks Pacific, maar ik wist dat deze ooit vervangen zou worden door een figuur van het merk NECA. Niet veel later kwam ik een exemplaar tegen van NECA voor een redelijke prijs, maar dit was een actiefiguur gebaseerd op Rocky die was toegetakeld door Apollo Creed in de eerste film. Deze actiefiguren hebben een periode in mijn vitrine gestaan tot ik ruimte moest maken in mijn verzameling. Ik wil dan ook zo min mogelijk dubbele personages in mijn collectie hebben, dus besloot ik om de 2 figuren als set te verkopen. Eenmaal verkocht heb ik uiteindelijk een splinternieuwe Rocky 40th Anniversary editie aangeschaft van NECA met zijn kenmerkende gouden boxing gear uit de derde film.

Rocky
MerkLijnCategorieJaar
NECARocky 40th AnniversaryFilms2016
NaamSub-categorieGrootte
Rocky BalboaBokser17 cm