Michael Jordan

Michael Jeffrey Jordan, ook bekend onder zijn initialen MJ, is een Amerikaanse zakenman en voormalig professioneel basketbalspeler. Over het algemeen is Michael Jordan de beste basketballer aller tijden. Hij speelde vijftien seizoenen in de National Basketball Association (NBA) en won zes NBA-kampioenschappen met de Chicago Bulls. Jordan is de belangrijkste eigenaar en voorzitter van de Charlotte Hornets van de NBA en van 23XI Racing in de NASCAR Cup Series. Hij was een integraal onderdeel van het populair maken van de NBA over de hele wereld in de jaren 80 en 90, en werd daarbij een wereldwijd cultureel icoon.

Michael Jordan

Basketbal is van jongs af aan mijn favoriete sport en opgroeiend in de jaren 90 is Michael Jordan vanzelfsprekend mijn favoriete basketbalspeler. De film Space Jam heeft hierin zeker een grote rol gespeeld en heeft er voor gezorgd dat ik uiteindelijk zelf ook ben gaan basketballen. Ik ben geboren in 1991 dus helaas heb ik de carrière van Michael Jordan bij de Chicago Bulls niet op de voet kunnen volgen, maar gelukkig hebben we de beelden nog! Ik ben dan ook de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik de films Space Jam en Michael Jordan: An American Hero heb gezien. Daarnaast heb ik zoveel mogelijk beeldmateriaal van Jordan bekeken wat er te vinden is op het internet en was ik erg blij met The Last Dance documentaire uit 2020 van Netflix.

Michael Jordan verzameling

Als je vraagt naar de holy grail van mijn verzameling dan is het wel een actiefiguur van de legendarische Michael Jordan. Mijn eerste figuren van Jordan zijn te vinden in mijn Space Jam verzameling. Deze zijn van het merk Playmates Toys uit 1996 en daarom niet heel gedetailleerd. Ik was al jarenlang op zoek naar een actiefiguur van Michael Jordan van hoge kwaliteit en het liefst in basketbaltenue van de Chicago Bulls. Wanneer je op internet zoekt naar Michael Jordan action figure kom je voornamelijk resultaten tegen van het merk Enterbay. Dit merk maakt hele mooie figuren van hoge kwaliteit, maar wel op grote schaal en dus afwijkend van de rest van de actiefiguren in mijn collectie.

Een aantal jaar geleden kwam ik terecht op een Chinese website waar ik deze Legend Creation bootleg heb gekocht voor een redelijke prijs. Helaas nog wel iets te groot in vergelijking met de rest van de figuren in mijn vitrine, maar dat was dan even niet anders. Onlangs heb ik vernomen dat er wel Michael Jordan actiefiguren zijn uitgebracht in de 1:10 schaal en wanneer ik deze heb gevonden zullen jullie hem zeker terugzien op deze pagina.

Michael Jordan
MerkLijnCategorieJaar
Legend CreationMichael JordanSport » Basketbal2018
NaamSub-categorieGrootte
Michael JordanNBA22 cm