Space Jam

Space Jam is een Amerikaanse franchise gebaseerd op de film uit 1996 door Warner Bros Pictures. De film is een verslag van de tijdlijn tussen Michael Jordan zijn eerste pensionering bij de NBA in 1993 en zijn terugkeer in 1995, waarin hij door de Looney Tunes wordt ingeschakeld om hen te helpen bij een basketbalwedstrijd tegen buitenaardse wezens, die van plan zijn hen tot slaaf te maken als attracties voor hun pretpark.

In 2021 verscheen het langverwachte vervolg Space Jam: A New Legacy met basketballer LeBron James in de hoofdrol.

Space Jam

Vraag je mij naar mijn favoriete film ooit, dan is dat zonder twijfel Space Jam. Waarom Space Jam? Ten eerste is basketbal mijn favoriete sport en opgroeiend in de jaren 90 is Michael Jordan vanzelfsprekend mijn favoriete basketbalspeler. Daarnaast ben ik gek op cartoons en de combinatie van Michael Jordan met de Looney Tunes is voor mij dan ook een gouden formule. Ik ben opgegroeid met de film Space Jam uit 1996 en ben dan ook de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik deze film in mijn leven heb gezien op videoband, DVD en streaming platformen.

Space Jam verzameling

In mijn jeugd was ik al gek op speelgoed en dan met name actiefiguren. Op latere leeftijd kon ik dan ook geen afscheid doen van mijn favoriete actiefiguren. Deze figuren zijn altijd op de plank blijven staan tot ik echt begon met verzamelen in 2017. Ik zocht al vaker naar Space Jam en Michael Jordan items op Marktplaats en plotseling stuitte ik op een advertentie met de speelgoed figuren van Playmates Toys. De advertentie bestond uit 8 blisters met verschillende figuren en de grote pop van Michael Jordan, allen nieuw in verpakking. Ik heb een goeie deal kunnen sluiten en ging vervolgens op zoek naar de rest van de Space Jam speelgoedlijn, die ik voornamelijk op Ebay heb kunnen vinden.

Mijn verzameling van figuren uit de eerste Space Jam film is compleet. Misschien kom ik ooit nog een Moron Airship tegen in uitstekende staat, dan zou ik deze wellicht nog kunnen toevoegen. Daarnaast ben ik altijd wel geïnteresseerd in andere Space Jam merchandise.

Michael Jordan Space Jam
MerkLijnCategorieJaar
Playmates ToysSpace JamFilms1996
NaamSub-categorieGrootte
Michael JordanTune Squad36 cm
Space Jam
MerkLijnCategorieJaar
Playmates ToysSpace JamFilms1996
NaamSub-categorieGrootte
Michael JordanTune Squad13,5 cm
Michael Jordan BlauwTune Squad12,5 cm
Michael Jordan TrainingTune Squad13 cm
Charles BarkleyNBA13 cm
Patrick EwingNBA14 cm
Larry JohnsonNBA13 cm
Bugs BunnyTune Squad9 cm
Lola BunnyTune Squad8 cm
Daffy DuckTune Squad7,5 cm
Elmer FuddTune Squad6 cm
Marvin the MartianTune Squad6,5 cm
Pepé Le PewTune Squad5,5 cm
SylvesterTune Squad8 cm
Tasmanian DevilTune Squad6,5 cm
TweetyTune Squad3,5 cm
Wile E. CoyoteTune Squad9,5 cm
Yosemite SamTune Squad7 cm
Barnyard DawgTune Squad11 cm
Mister SwackhammerMonstars12 cm
PoundNerdlucks12 cm
BlankoNerdlucks17 cm
BangNerdlucks6 cm
BupkusNerdlucks15 cm
NawtNerdlucks12,5 cm
PoundMonstars5,5 cm
BlankoMonstars7 cm
BangMonstars13,5 cm
BupkusMonstars6 cm
NawtMonstars4 cm