Aanbieding!

The Mummy

29,95

Personage uit The Mummy

Uitverkocht

Artikelnummer: 807640007716 Categorie: Tags: , , , , ,

Beeld van The Mummy.

In The Mummy vindt een groep archeologen de mummie van de Oud Egyptische priester Imhotep. Een van de archeologen leest per ongeluk een spreuk voor die de mummie weer tot leven brengt. Imhotep ontsnapt aan de archeologen en gaat naar Caïro om de reïncarnatie van zijn oude geliefde, prinses Ankh-es-en-amon, te zoeken. Imhotep probeerde eeuwen geleden haar ziel al eens terug te laten keren uit de onderwereld door middel van een verboden ritueel. Als straf werd hij toen levend gemummificeerd.

Imhotep vindt de vrouw die hij zoekt. Zij kan aan hem ontsnappen wanneer haar herinneringen aan haar vorige leven terugkeren en ze de godin Isis om hulp vraagt. De boekrol met de spreuk die Imhotep weer tot leven had gebracht verbrandt en Imhoteps lichaam vergaat tot stof.

In The Mummy’s Hand proberen een archeoloog en zijn vriend na wat tegenslag te hebben gehad vanuit Caïro terug te keren naar New York City. Op een straatmarkt koopt de archeoloog een oude gebroken vaas die mogelijk het geheim bevat achter de locatie van de tombe van de Egyptische prinses Ananka. Het duo krijgt van een excentrieke magiër genaamd de Great Solvani en zijn dochter het geld dat ze nodig hebben om een expeditie op touw te zetten.

De twee trekken met een groep werkers de woestijn in. Ze vinden de tombe, maar al snel slaat bij de werkers de paniek toe en ze laten het duo in de steek. Al snel blijkt waarom. De tombe wordt bewaakt door een sinistere priester en een levende mummie genaamd Kharis. De priester gebruikt Kharis als instrument om indringers uit de weg te ruimen. Hiervoor gebruikt de priester een speciale vloeistof gemaakt van planten. Deze vloeistof giet hij telkens uit bij een van de slachtoffers om Kharis naar zijn doelwit te leiden. Uiteindelijk slagen de twee erin zich van Kharis te ontdoen en de mummie te verslaan.

In The Mummy’s Tomb is Stephen Banning inmiddels een oude man en vertelt via een lange flashback wat er in het verleden is gebeurd. Na deze flashback wordt Banning in zijn huis vermoord door een mummie. Deze mummie is dezelfde waarmee Banning het 30 jaar geleden ook al aan de stok kreeg toen hij de tombe van Ananka ontdekte. De mummie, die onder controle staat van een kwaadaardige priester, laat het niet bij Banning en begint zijn familie ook op te jagen. De priester besluit echter een jonge vrouw tot zijn bruid te maken in plaats van haar te doden. Hij beveelt de mummie om haar te ontvoeren.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 15 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

18 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

Limited Edition Standbeeld

Uitgave

2004

Merk