Aanbieding!

Shang-Chi

9,95

Superheld uit Marvel Universe

Uitverkocht

Artikelnummer: 0035112483090 Categorie: Tags: , , , , , , ,

Speelgoed figuur van Shang-Chi uit Marvel Universe.

Shang-Chi werd geboren in de provincie Henan in de Volksrepubliek China en is de zoon van Fu Manchu, het Chinese meesterbrein dat herhaaldelijk heeft geprobeerd de wereld te veroveren. Zijn moeder was een blanke Amerikaanse vrouw die genetisch was geselecteerd door zijn vader. Shang-Chi is opgevoed en getraind in de vechtsport door zijn vader en zijn docenten. Shang-Chi is meester in martial arts, met én zonder wapens, hij beheerst chi en kan zichzelf oneindig dupliceren.

Omdat Shang-Chi geloofde dat zijn vader de mensheid wilden helpen, werd hij op een missie naar Londen gestuurd om Dr. James Petrie te vermoorden, die volgens zijn vader slecht was en een bedreiging voor de wereld. Nadat hij Petrie met succes had vermoord, ontmoette hij Fu Manchu’s aartsvijand, Sir Denis Nayland Smith, die de ware aard van zijn vader aan Shang-Chi onthulde.

Nadat Shang-Chi zijn moeder in New York City met de waarheid had geconfronteerd, realiseerde hij zich dat Fu Manchu slecht was. Shang-Chi vocht zich een weg langs Fu Manchu’s Si-Fan strijders op zijn hoofdkwartier in Manhattan en vertelde zijn vader dat ze nu vijanden waren en dat hij een einde zou maken aan zijn slechte plannen. Shang-Chi vocht vervolgens tegen zijn adoptiebroer Midnight, die door hun vader was gestuurd om Shang-Chi te vermoorden vanwege zijn afvalligheid, en ontmoette toen Smith’s onderofficier en MI-6-agent Black Jack Tarr, gestuurd door Smith om Shang te arresteren.

Na verschillende ontmoetingen werd Shang-Chi uiteindelijk een bondgenoot van Sir Denis Nayland Smith en MI-6. Samen met Smith, Tarr, mede-MI-6-agenten Clive Reston en Leiko Wu, en dr. Petrie, beleefde Shang-Chi vele avonturen en missies, die gewoonlijk de talrijke plannen van zijn vader dwarsboomden voor wereldoverheersing. Shang-Chi ontmoette af en toe zijn halfzus Fah Lo Suee die haar eigen factie van de Si-Fan leidde, maar verzette zich tegen haar pogingen om hem een pion te maken in haar eigen plannen om hun vader zijn criminele rijk over te nemen.

Met Smith, Tarr, Reston, Wu en Petrie vormde Shang-Chi Freelance Restorations Ltd, een onafhankelijk spionagebureau in Stormhaven Castle, Schotland. Na vele veldslagen was Shang-Chi eindelijk getuige van de dood van Fu Manchu. Niet lang na de dood van zijn vader stopte een schuldgevoelige Shang-Chi met Freelance Restorations, verbrak de banden met zijn voormalige bondgenoten, verliet hij zijn leven als avonturier en trok zich terug in een dorp in het afgelegen Yang-Tin, China, om als visser verder te leven.

Naast zijn eigen strijd tegen onder anderen Fu Manchu, verschijnt Shang-Chi in verscheidene andere verhalen binnen het Marvel Universum. Hij gaat samenwerkingen aan met onder meer Spider-Man, Captain America, Ms. Marvel, Wolverine, Hawkeye en Shuri en werd lid van verschillende superhelden teams waaronder de Avengers.

Dit figuur wordt geleverd in de originele verpakking die meer dan 20 jaar geleden is uitgebracht. Hierdoor kan er beschadiging zijn ontstaan aan de verpakking.

Grootte

13 cm

Verpakking

Blister

Inhoud

1 figuur met accessoires

Uitgave

1999

Merk