Toy Story

Toy Story is een Amerikaanse franchise geproduceerd door Pixar Animation Studios en uitgebracht door Walt Disney Pictures. De franchise gaat over de avonturen van een diverse groep in het geheim levend speelgoed. De groep bestaat onder andere uit de klassieke cowboy pop Sheriff Woody en de moderne astronaut actiefiguur Buzz Lightyear.

Toy Story

Hou je van speelgoed? Dan hou je van Toy Story! De eerste Toy Story film uit 1995 is ook nog eens de eerste volledig computer geanimeerde film. Ik ben dan ook opgegroeid met deze films en kijk ze regelmatig terug. Daarnaast heb ik ook alle Toy Story series gezien en natuurlijk de spin-off Lightyear uit 2022.

Toy Story verzameling

Een speelgoed verzameling is eigenlijk niet compleet zonder speelgoed van Toy Story. Omdat mijn collectie bestaat uit actiefiguren en verzamelfiguren van veel verschillende thema’s uit de popcultuur, wil ik het houden bij de hoofdpersonen uit de Toy Story verhalen. Mijn favoriete personage uit Toy Story is Buzz Lightyear en op dit moment heb ik dan ook alleen het Toy Story actiefiguur van Mattel en het Lightyear actiefiguur uit de S.H. Figuarts lijn van Bandai. Een groot voordeel van een eigen webshop met speelgoed figuren is dat ik deze allebei heb ingekocht bij de groothandel voor de inkoopprijs. Omdat het figuur van Mattel eigenlijk te groot is voor mijn verzameling wil ik hem dit jaar nog vervangen voor het Revoltech figuur van Kaiyodo en Woody uit dezelfde lijn toevoegen aan mijn collectie.

Toy Story
MerkLijnCategorieJaar
MattelToy StoryFilms2019
NaamSub-categorieGrootte
Buzz LightyearSpace Ranger19 cm
MerkLijnCategorieJaar
BandaiS.H. FiguartsLightyearFilms2022
NaamSub-categorieGrootte
Buzz LightyearSpace Ranger16 cm