The Simpsons

The Simpsons is een franchise gemaakt door Matt Groening voor de Fox Broadcasting Company. De serie is een satirische weergave van het Amerikaanse leven, dat geleefd wordt door de familie Simpson, die bestaat uit Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie. De show speelt zich af in het fictieve stadje Springfield en parodieert de Amerikaanse cultuur en samenleving.

The Simpsons

Vanaf 2008 begon Comedy Central met het uitzenden van seizoen 1 van The Simpsons. Deze periode heb ik dan ook erg genoten van de geel gekleurde familie en andere gekke personages uit Springfield. Daarnaast speelde ik online spellen van The Simpsons op de PC en had ik een game voor de Game Boy Color.

The Simpsons verzameling

Er zijn natuurlijk verschillende speelgoedmerken die actiefiguren en verzamelfiguren van The Simpsons personages hebben uitgebracht, maar de lijn van Playmates Toys is naar mijn mening het best uitgevoerd. Per toeval kwam ik het hele gezin tegen op Vinted, allen nieuw in verpakking. Playmates Toys heeft van elke Springfield bewoner een actiefiguur gemaakt, maar mijn Simpsons verzameling is compleet met het gezin en de bijbehorende huisdieren en accessoires.

The Simpsons
MerkLijnCategorieJaar
Playmates ToysThe SimpsonsSeries » Cartoons2000
NaamSub-categorieGrootte
Homer SimpsonVader12 cm
Marge SimpsonMoeder14,5 cm
Bart SimpsonZoon8 cm
Santa’s Little HelperHond3 cm
Lisa SimpsonDochter8,5 cm
SnowballKat2 cm
Maggie SimpsonBaby4,5 cm