The A-Team

The A-Team is een Amerikaanse franchise van Universal. De franchise gaat over voormalige leden van een United States Army Special Forces-eenheid. De vier leden van het team werden door de krijgsraad berecht voor een misdaad die ze niet hadden begaan. Ze werden schuldig bevonden en veroordeeld tot het uitzitten in een militaire gevangenis, maar ontsnapten later naar Los Angeles en begonnen te werken als soldaten van fortuin.

The A-Team

De jaren 80 televisieserie van The A-Team werd vanaf 1983 in Nederland uitgezonden door de TROS en werd anno 2022 nog steeds uitgezonden door televisiezender Veronica. Ik heb de serie eigenlijk alleen bekeken op televisie beginjaren 2000 en daarnaast heb ik de speelfilm uit 2010 meerdere keren gezien.

The A-Team verzameling

Ik denk dat sergeant B.A. Baracus bijna iedereen zijn favoriete personage is uit The A-Team, door zijn brute kracht en opvallende verschijning. Als kind speelde ik bij mijn oom en tante al met het actiefiguur van Galoob uit 1983. Dit moet ook wel het meest verkochte actiefiguur zijn in de jaren 80, want ik zie hem nog steeds veelvuldig voorbijkomen op speelgoedbeurzen en online marktplaatsen. Mijn exemplaar van B.A. heb ik dan ook via Marktplaats weten te scoren in goede staat en een redelijke prijs.

The A-Team
MerkLijnCategorieJaar
GaloobThe A-TeamSeries1983
NaamSub-categorieGrootte
Bosco Albert B.A. BaracusSergeant15,5 cm