SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants is een Amerikaanse franchise gemaakt door mariene wetenschapsdocent en animator Stephen Hillenburg voor Nickelodeon. Het verhaal volgt de avonturen van SpongeBob en zijn watervrienden in de onderwaterstad Bikinibroek.

SpongeBob SquarePants

SpongeBob SquarePants is zeker een van mijn favoriete Nickelodeon cartoons. Het mooie aan SpongeBob vind ik dat het is gemaakt voor alle leeftijden en er dus ook veel volwassenen humor in de serie verwerkt is. Het is een origineel concept die ik op jonge leeftijd al heb ontdekt toen het werd uitgezonden op Kindernet in 2002. Als ik de tijd had zou ik graag de originele serie nog eens terugkijken, maar voorlopig hou ik het bij de films The SpongeBob SquarePants Movie uit 2004, Sponge Out of Water uit 2015 en Sponge on the Run uit 2020. Verder moet ik nog de nieuwe serie Kamp Koral: SpongeBob’s Under Years uit 2021 kijken, kortom, er is nog genoeg content om te genieten van de avonturen van SpongeBob!

SpongeBob SquarePants verzameling

Vroeger had ik al knuffels van SpongeBob en zijn vriend Patrick, en daarnaast wat kleine poppetjes uit de bekende Kinder Surprise eieren. Op mijn slaapkamer hing een grote SpongeBob poster en ook op mijn dekbed was onze gele vriend te zien. Op het moment dat ik weer begon met verzamelen in 2017 had ik in mijn achterhoofd dat SpongeBob ooit nog toegevoegd moest worden aan mijn verzameling. Ik was echter nooit tevreden over het uiterlijk van de figuren die werden uitgebracht, totdat ik deze Super7 actiefiguren van de ReAction lijn tegenkwam tijdens het inkopen bij de groothandel. Ik heb de verschillende actiefiguren van SpongeBob SquarePants en zijn vrienden dan ook ingekocht voor de verkoop en SpongeBob en Patrick zelf toegevoegd aan mijn eigen collectie.

MerkLijnCategorieJaar
Super7ReActionSeries » Cartoons2021
NaamSub-categorieGrootte
SpongeBob SquarePantsZeespons10 cm
Patrick SterZeester10 cm