Shin Chan

Shin-Chan is een Japanse manga- en animeserie geschreven en geïllustreerd door Yoshito Usui. De serie volgt de avonturen van de vijfjarige Shin-Chan en zijn ouders, zusje, hond, buren en beste vrienden.

Shin-Chan

Crayon Shin-Chan werd vanaf 2003 op de Nederlandse televisie uitgezonden op het televisiekanaal Fox Kids, wat later veranderde in Jetix. Het was een opvallende serie omdat Shin-Chan constant seksistische opmerkingen maakte en regelmatig zijn blote billen liet zien. Het was dan ook erg populair onder kinderen, maar in 2007 stopte Jetix met het uitzenden van Shin-Chan omdat ze klachten kregen van ouders die het een slecht voorbeeld vonden voor hun kinderen. Ik heb destijds in ieder geval erg genoten van de serie en heb het op latere leeftijd nog eens terugkeken op YouTube.

Shin-Chan verzameling

De figuren van Shin-Chan zag ik meerdere malen langskomen op Marktplaats en Vinted. Er zat wel een prijskaartje aan dus besloot ik om te gaan zoeken op Chinese webshops. Daar vond ik deze set van Good Smile Company met Shin-Chan, zijn hondje Shiro en zijn favoriete snack. Deze geweldige set komt met verschillende verwisselbare ledematen en zelfs een blote kont die aan het figuur bevestigd kan worden.

Shin-Chan
MerkLijnCategorieJaar
Good Smile CompanyShin-ChanSeries » Anime2020
NaamSub-categorieGrootte
Shin-ChanBengel13 cm
ShiroHond4 cm