Scarface

Scarface is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1983, geregisseerd door Brian De Palma en geschreven door Oliver Stone. Losjes gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1929 en een remake van de film uit 1932. Scarface vertelt het het verhaal van de Cubaanse vluchteling Tony Montana, die blut aankomt in Miami tijdens de Mariel-exodus en zichzelf omhoog werkt als een machtige en extreem moorddadige drugsbaron.

Scarface

Scarface is zeker een van de favoriete misdaadfilms van mijn generatie. De eerste keer dat ik het verhaal van Tony Montana ontdekte was ergens in de jaren 2000 tijdens een avond televisie kijken op de bank. Ik was zo onder de indruk van het verhaal dat ik de film uiteindelijk meerdere keren op DVD en streamingdiensten heb gekeken. In 2002 kwam daar ook nog eens Grand Theft Auto: Vice City van Rockstar Games. Deze game is gebaseerd op het verhaal van Scarface en ik heb dan ook uren plezier gehad aan GTA: Vice City op de PC en PlayStation.

Scarface verzameling

Jarenlang heb ik gezocht naar een actiefiguur van Scarface, maar de een was te groot, de ander zag er een beetje vreemd uit en sommige vond ik weer veel te duur. Uiteindelijk heb ik deze Tony Montana van Mezco Toyz uit 2005 voor een spotprijs kunnen kopen op Marktplaats, maar helaas wel zonder accessoires. Eigenlijk zou ik dit figuur nog eens vervangen voor een 7 inch van NECA, maar ik wacht geduldig af tot deze op mijn pad komt.

Scarface
MerkLijnCategorieJaar
Mezco ToyzScarfaceFilms2005
NaamSub-categorieGrootte
Tony MontanaGangster17,5 cm