Run DMC

Run DMC was een Amerikaanse hiphopgroep, opgericht in 1983 door Joseph Simmons, Darryl McDaniels en Jason Mizell, beter bekend als Run, DMC en Jam Master Jay. Het trio wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke acts in de geschiedenis van de hiphopcultuur en een van de beroemdste hiphopacts van de jaren 80.

Run DMC

Run DMC was actief van 1983 tot 2002 en de bekende hits van de groep hoorde ik in de jaren 90 al regelmatig voorbij komen op televisie en radio. Ik besefte nooit goed wie er achter deze hits zaten totdat ik de oude platenspeler van mijn vader kreeg. Mijn vader was vroeger DJ in een kroeg bij ons in de buurt en had zijn platenspeler en vinylplaten allemaal op zolder bewaard. Nu ik deze platenspeler op mijn slaapkamer had begon ik zijn oude platen te draaien, waaronder die van Run DMC. Er zaten voor de rest weinig hiphop platen tussen zijn collectie en daarom heb ik Run DMC veelvuldig afgespeeld. Naar aanleiding van de radiohits en platen van mijn vader zocht ik op het internet naar meer muziek van de groep en ben ik fan geworden van Run DMC.

Run DMC verzameling

De eerste Run DMC figuren die ik per toeval tegenkwam op Marktplaats waren van het merk Super Stars Toys uit 2009. Ik kocht de figuren nieuw in de verpakking, maar eenmaal bij mij thuis bezorgd kwam ik erachter dat deze figuren rond de 9 centimeter groot waren. Dit formaat was helaas te klein in vergelijking met de rest van mijn verzameling en daarom heb ik ze doorverkocht aan iemand die wel op zoek was naar kleinere figuren. Enkele jaren later zag ik een advertentie voorbij komen met unieke verzamelfiguren van Run DMC door Mezco Toyz in samenwerking met Kidrobot uit 2002. Deze waren helaas niet nieuw, echter wel in goede staat inclusief de bijbehorende accessoires. Er zijn verschillende sets uitgebracht van Run, DMC en Jam Master Jay met variërende outfits. Deze figuren van Mezco Toyz en Kidrobot zijn met name in Europa erg zeldzaam en ik hoop ze dan ooit nog eens nieuw in de verpakking te bemachtigen. Tot die tijd hebben deze verzamelfiguren van Run DMC een mooie plek in mijn vitrine.

Run DMC
MerkLijnCategorieJaar
Mezco Toyz x KidrobotRun DMCMuziek2002
NaamSub-categorieGrootte
RunRapper20 cm
DMCRapper20 cm
Jam Master JayDJ / Producer20 cm