Ozzy Osbourne

John Michael “Ozzy” Osbourne is een Engelse zanger, songwriter en televisiepersoonlijkheid. Hij kreeg bekendheid in de jaren 70 als de leadzanger van de heavy metal band Black Sabbath, waar hij de bijnaam “Prince of Darkness” aannam. In de jaren 80 besloot Ozzy zijn eigen band op te richten met de naam The Blizzard of Ozz.

Ozzy Osbourne

Omdat mijn vader vroeger fan was van Ozzy Osbourne hoorde ik zijn muziek in mijn jeugd regelmatig voorbij komen. Mijn vader was in zijn jongere jaren DJ in een kroeg bij ons in de buurt en had zijn platenspeler en vinylplaten allemaal op zolder bewaard. Uiteindelijk belandde deze oude platenspeler op mijn slaapkamer en begon ik zijn oude platen te draaien, waaronder die van Black Sabbath. In deze periode werd ook de realityserie The Osbournes uitgezonden op het Nederlandse televisiekanaal van MTV. Door Ozzy zijn aparte verschijning en uitspraken bleef ik de serie volgen en begon ook naar zijn solomuziek te luisteren. Het nummer Dreamer uit 2001 is een van mijn favoriete nummers ooit en brengt me terug naar die goede oude tijd. Ik volg Ozzy Osbourne sinds zijn serie op MTV en met de komst van social media kwam ik nog veel meer over deze legendarische artiest te weten. Ik was dolenthousiast toen de zanger in 2019 samen was te horen met Post Malone op het nummer Take What You Want en het is goed om te horen dat hij het nog steeds in zich heeft. Dit werd vervolgens nogmaals bewezen door middel van zijn nieuwe albums Ordinary Man in 2020 en Patient Number 9 in 2022. Er zijn ook verschillende comics uitgebracht van Ozzy Osbourne die ik graag nog zou toevoegen aan mijn collectie.

Ozzy Osbourne verzameling

In mijn jeugd was ik al gek van actiefiguren en op internet zag ik in de jaren 2000 regelmatig figuren van Ozzy Osbourne voorbij komen. Ik bracht vaak een bezoek aan een stripboekenwinkel bij mij in de buurt waar ze ook actiefiguren, verzamelfiguren en andere popcultuur collectibles verkochten. De eigenaar van de winkel heeft uiteindelijk op aanvraag het Ozzy Osbourne actiefiguur van Mezco Toyz voor mij besteld. Ik heb dit figuur sindsdien bewaard en het is dan ook een van de weinige figuren in mijn verzameling die bewaard is gebleven uit mijn jeugd. Ik zal dit figuur dan ook nooit weg willen doen en na al die jaren zijn er naar mijn mening ook geen mooiere actiefiguren uitgebracht van Ozzy Osbourne.

Ozzy Osbourne
MerkLijnCategorieJaar
Mezco ToyzThe OsbournesMuziek2002
NaamSub-categorieGrootte
Ozzy OsbourneSinger-songwriter16 cm