Felix The Cat

Felix The Cat is een cartoonfiguur die in 1919 werd gecreëerd door Pat Sullivan en Otto Messmer. Het is een kleine zwarte kat met grote witte ogen en een gigantische grijns. Felix beleeft vele avonturen met zijn kleine magische tas die vaak helpt in gevaarlijke situaties.

Felix The Cat

Felix The Cat was in de jaren 20 het meest populaire animatiefiguur ter wereld door zijn aanwezigheid in korte geluidloze animatiefilmpjes en kreeg vervolgens zijn eigen stripreeks. Hij is het eerste tekenfilmfiguur die in de jaren 50 zijn eigen televisieserie kreeg. Ik kan me niet herinneren dat ik Felix The Cat ooit in een stripboek of op televisie heb gezien, maar we hadden thuis videobanden met verschillende tekenfilms van de jaren 30 tot en met de jaren 50. Later heb ik verschillende cartoons gekeken van Felix The Cat op YouTube en kan nog steeds genieten van zijn avonturen.

Felix The Cat verzameling

Omdat Felix The Cat een populair figuur is in de popcultuur is er in al die jaren onwijs veel merchandise uitgebracht. Ik heb in mijn jeugd nooit speelgoed of andere items van Felix gehad en daarom moest ik de Funko POP! toevoegen aan mijn verzameling. Ik hou van gedetailleerde herkenbare figuren en ogen zijn een belangrijk punt om een personage te kunnen herkennen. Ik ben dan ook geen fan van Funko POP! figuren door de grote zwarte ogen die de meeste hebben. Echter is dat bij Felix niet van toepassing, waardoor hij meer lijkt op Felix in de cartoons. Het is de tweede Funko POP! in mijn collectie, maar ik sta open om deze te vervangen door een ander figuur van Felix. Ik heb begrepen dat Funko een Soda Figure gaat uitbrengen van Felix The Cat en deze is meer in verhouding met het originele tekenfilmfiguur. Grote kans dat deze Funko POP! binnenkort plaats moet maken voor de Soda editie.

Felix the Cat
MerkLijnCategorieJaar
FunkoFelix The CatSeries » Cartoons2018
NaamSub-categorieGrootte
Felix The CatKat9,5 cm