Popfiguren » Producten » Artiesten » Def Leppard » Joe Elliott

Joe Elliott

Zanger van Def Leppard

9,95

Uitverkocht

Artikelnummer: 0889698401258 Categorie: Tags: , ,

Funko POP! van Joe Elliott uit Def Leppard.

Def Leppard

Def Leppard is een Engelse rockband, opgericht in 1976. Sinds 1992 bestaat de band uit Rick Savage, Joe Elliott, Rick Allen, Phil Collen en Vivian Campbell. Ze vestigden zich als onderdeel van de nieuwe golf van Britse heavy metal beweging van de vroege jaren tachtig. Het grootste commerciële succes van de band kwam tussen het begin van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig.

Als een van ‘s werelds best verkopende bands heeft Def Leppard wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht en twee albums met RIAA diamantcertificering, waarmee ze een van de slechts vijf rockbands zijn met twee originele studioalbums waarvan meer dan 10 miljoen exemplaren zijn verkocht in de Verenigde Staten.

Joe Elliott

Joseph “Joe” Thomas Elliott is een Engelse zanger, vooral bekend als leadzanger en een van de oprichters van de hardrockband Def Leppard. Hij was ook de leadzanger van de David Bowie tributeband The Cybernauts en de Mott the Hoople coverband Down ‘n’ Outz. Hij is een van de twee oorspronkelijke leden van Def Leppard die nog steeds in de band zitten en een van de drie die op elk Def Leppard album te horen is. Elliott staat bekend om zijn kenmerkende ruige stem. Als songwriter heeft Elliott zijn eclectische muzieksmaak als inspiratiebron gebruikt. Hij heeft laten weten dat de teksten van de muziek van Def Leppard zelden persoonlijk zijn; ze zijn bedoeld om gemakkelijk toegankelijk te zijn voor de luisteraar. Hij speelt ook gitaar en drums, evenals piano en keyboard.

Grootte

9 cm

Verpakking

Doos

Inhoud

1 figuur

Merk

Nummer

147