Merlijn de Tovenaar

Merlijn de Tovenaar

Nadat de koning van Engeland, Uther Pendragon, sterft zonder erfgenaam van zijn troon, verschijnt er op magische wijze een zwaard in een aambeeld bovenop een steen, met een inscriptie die verkondigt dat degene die het verwijdert de toekomstige koning zal zijn. Velen hebben tevergeefs geprobeerd het zwaard te verwijderen, en het zwaard raakt vergeten, waardoor Engeland in de donkere middeleeuwen achterblijft.

Jaren later jaagt een 11-jarige wees genaamd Arthur, gewoonlijk Wart genoemd, per ongeluk een hert af waar zijn oudere pleegbroer Sir Kay op jaagde, waardoor Kay zijn pijl het bos in schiet. Terwijl hij de pijl ophaalt, ontmoet Arthur Merlijn, een oudere tovenaar die samenwoont met zijn pratende uil Archimedes. Merlijn noemt zichzelf Arthur’s leermeester en keert met hem terug naar zijn huis, een kasteel gerund door Sir Ector, Arthur’s pleegvader.

Ectors vriend, Sir Pelinore, arriveert om aan te kondigen dat de winnaar van het komende nieuwjaarsdagtoernooi in Londen tot koning zal worden gekroond. Ector besluit dat Kay een kanshebber zal zijn en stelt Arthur aan als Kay’s schildknaap. Om Arthur te onderwijzen, verandert Merlijn ze allebei in dieren waar ze wijze lessen uit kunnen halen.

Merlijn de Tovenaar figuren kopen

Merlijn de Tovenaar of The Sword in the Stone, is een van de vele sprookjes dat onder andere door Disney is gebruikt voor films, series, games, comics, muziek, speelgoed en verzamelfiguren.