Hulk

Hulk

Dr. Robert Bruce Banner heeft een dissociatieve identiteitsstoornis en is een fysiek zwakke, sociaal teruggetrokken en emotioneel fysicus. Hij wordt voornamelijk vertegenwoordigd door het alter ego Hulk, een kolossale en gespierde mensachtige met een groene huid en een grenzeloze mate van fysieke kracht. Robert en zijn alter ego zijn erg verschillend en hebben ook een hekel aan elkaar.

Na zijn onbedoelde blootstelling aan gammastraling terwijl hij het leven van Rick Jones redde tijdens de ontploffing van een experimentele bom, wordt Banner fysiek getransformeerd in de Hulk wanneer hij wordt blootgesteld aan emotionele stress. Deze transformatie leidt vaak tot destructieve uitbarstingen en conflicten die het burgerleven van Banner bemoeilijken.

Het niveau van kracht van de Hulk wordt normaal gesproken uitgedrukt in verhouding tot zijn niveau van woede. Hulk is bestand tegen verwondingen of schade en kan extreem hoge temperaturen en nucleaire explosies doorstaan. Hij heeft zowel regeneratieve als adaptieve helende vermogens, waaronder het kweken van weefsels, wat hem in staat stelt onder water te ademen en gedurende langere perioden onbeschermd in de ruimte te overleven. Wanneer hij gewond is, geneest hij van de meeste wonden binnen enkele seconden.

Hulk figuren kopen

The Incredible Hulk is een antiheld van Marvel. Er zijn verschillende comics, films, series, games, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van The Incredible Hulk.