Youngblood

Youngblood

Youngblood is een team van superhelden met overheidssancties, gecreëerd door directeur Alexander Graves namens de Amerikaanse regering nadat het bestaan van Operation: Knightstrike, een uiterst geheime taskforce, werd uitgezonden op netwerktelevisie. In 1984 besloten de staatshoofden dat ze een krachtige publieke macht nodig hadden; een kracht die de regering bij het volk zou kunnen vertegenwoordigen. Ze hadden ook een voorsprong nodig om de natie een voorsprong te geven op de andere wereldmachten.

Tegen het einde van het jaar was Youngblood actief met twee taskforces, één voor binnenlandse problemen, de andere voor internationale crisis. Youngblood kreeg al snel een goede status bij het grote publiek. Het thuisteam onder leiding van Shaft (Battlestone) bestaat uit Badrock, Link, Vogue, Chapel en Die Hard. Het uitteam onder leiding van Sentinel bestaat uit Cougar, Riptide, Psi-Fire, Brahma, Photon en Combat.

Youngblood figuren kopen

Youngblood is een team van superhelden uit comics van Image Comics. Er zijn ook speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren uitgebracht van Youngblood.