TRON

TRON

Kevin Flynn is een software-engineer die werkzaam was bij het computerbedrijf ENCOM. Nu runt Kevin een videogame arcadehal en probeert het mainframesysteem van ENCOM te hacken. Binnen ENCOM ontdekken programmeur Alan Bradley en zijn vriendin Lora Baines dat het Master Control Program hun toegang tot projecten heeft afgesloten. Wanneer Alan de senior executive vice-president Ed Dillinger confronteert, beweert Dillinger dat de beveiligingsmaatregelen een poging zijn om hackpogingen van buitenaf te stoppen.

Dillinger realiseert zich dat de MCP is uitgegroeid tot een krachtige virtuele intelligentie en machtsbelust is geworden. Het systeem maakt uit zichzelf illegaal gebruik van persoonlijke, zakelijke en overheidsprogramma’s om zijn eigen capaciteiten te vergroten. Dillinger klom naar de top van ENCOM door videogames te stelen die Flynn had gemaakt en ze aan het bedrijf te presenteren als zijn eigendom. De MCP chanteert Dillinger met informatie over zijn plagiaat van Flynn’s games als hij zich niet aan de richtlijnen houdt.

Lora leidt hieruit af dat Flynn de hacker is en zij en Alan gaan naar zijn speelhal om hem te waarschuwen. Flynn onthult dat hij heeft geprobeerd bewijs te vinden van Dillinger’s plagiaat. Samen vormen de drie een plan om in te breken bij ENCOM en Alans TRON-programma te ontgrendelen. Het TRON-programma is een zelfbesturende beveiligingsmaatregel die is ontworpen om het systeem te beschermen en de functies van de MCP tegen te gaan.

Eenmaal binnen ENCOM splitsen de drie zich op en komt Flynn in direct conflict met de MCP, die communiceert met zijn terminal. Voordat Flynn de informatie kan krijgen die hij nodig heeft om de daden van Dillinger te onthullen, gebruikt de MCP een laser om Flynn te digitaliseren en te uploaden naar de ENCOM-mainframe cyberspace, waar programma’s levende wezens zijn die verschijnen als menselijke programmeurs.

TRON figuren kopen

TRON is een franchise van Disney. De franchise bestaat onder andere uit films, series, games, comics, speelgoed, actiefiguren en verzamelfiguren.