Preacher

Preacher

Preacher vertelt het verhaal van Jesse Custer, een predikant in het kleine stadje Annville in Texas. Custer wordt per ongeluk bezeten door het bovennatuurlijke wezen genaamd Genesis, het kind van de ongeautoriseerde, onnatuurlijke koppeling van een engel en een demoon. Het incident maakt de kerk van Custer plat en doodt zijn hele gemeente. Genesis heeft geen gevoel voor individuele wil, maar aangezien het is samengesteld uit zowel pure goedheid als puur kwaad, kan zijn kracht vergeleken worden met die van God zelf, waardoor Jesse Custer, verbonden met Genesis, mogelijk het machtigste wezen in het universum is.

Gedreven door een sterk gevoel van goed en kwaad, reist Custer door de Verenigde Staten om letterlijk God te vinden, die de hemel verliet op het moment dat Genesis werd geboren. Hij begint ook de waarheid over zijn nieuwe krachten te ontdekken. Ze staan hem toe, wanneer hij het wil, de gehoorzaamheid af te dwingen van degenen die zijn woorden horen en begrijpen. Hij wordt vergezeld door zijn oude vriendin Tulip O’Hare, evenals een drinkende Ierse vampier genaamd Cassidy.

Preacher figuren kopen

Preacher is een franchise van DC Comics. De franchise bestaat onder andere uit comics, series, speelgoed en actiefiguren.