Independence Day

Independence Day

Independence Day draait om buitenaardse wezens die de aarde binnenvallen en proberen de mensheid uit te roeien, terwijl de overgebleven menselijke weerstand alles gebruikt om de indringers te verslaan en de planeet terug te nemen. Op 2 juli 1996 komt een enorm buitenaards moederschip de baan van de aarde binnen en zet meerdere schotels in, elk 24 kilometer breed, boven grote steden over de hele wereld, waaronder New York City, Los Angeles en Washington. US Marine Captain Steven Hiller wordt ingezet ondanks zijn verlof; zijn vriendin, Jasmine Dubrow, besluit Los Angeles te ontvluchten met haar zoon Dylan.

In New York City decodeert David Levinson, een door het MIT opgeleide satelliettechnicus, een signaal dat is ingebed in wereldwijde satellietuitzendingen, en realiseert zich dat het de aftelling is van de buitenaardse wezens voor een gecoördineerde aanval. Met hulp van zijn ex-vrouw, communicatiedirecteur van het Witte Huis, Constance Spano, bereiken David en zijn vader Julius het Oval Office en waarschuwen president Thomas Whitmore. Whitmore beveelt evacuaties van de door de VS aangevallen steden, maar het is te laat. Elke schotel vuurt een destructieve straal af, waarbij alle beoogde steden worden verbrand en miljoenen worden gedood. Whitmore, de Levinsons en een paar anderen ontsnappen aan boord van Air Force One, terwijl Jasmine, Dylan en hun hond Boomer schuilen in een tunnel en tevoorschijn komen zodra de vernietiging voorbij is.

Independence Day figuren kopen

Independence Day is een franchise van 20th Century Studios. De franchise bestaat onder andere uit films, games, speelgoed en actiefiguren.